Sastanak

Izgradnja auto-puta Banjaluka-Prijedor teče planiranom dinamikom

  • Извор: АТВ
  • 25.01.2023. 13:22

Projekat izgradnje auto-puta Banjaluka-Prijedlog realizuje se u skladu sa planiranom dinamikom, rečeno je na sastanku ministra saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljka Čubrilovića i predstavnika kineske kompanije „China Shandong International Economic & Technical Cooperation Group Ltd“, koja gradi auto-put Banjaluka-Prijedor.

Na sastanku je razgovarano o dinamici radova na izgradnji auto-puta Banjaluka-Prijedor i usaglašavanju neophodnih aktivnosti. 

Čubrilović je naglasio važnost izgradnje auto-puta Banjaluka-Prijedor, u skladu sa rokovima i zakonskim procedurama, navodeći da je ovaj projekat od strateškog interesa za cijelu Republiku Srpsku. 

On je istakao da Republika Srpska, u saradnji sa nadležnim institucijama i kineskim partnerima, kontinuirano preduzima sve potrebne aktivnosti sa ciljem realizacije projekta izgradnje auto-puta u predviđenom roku, saopšteno je iz Ministarstva nakon sastanka.  

Sagovornici su ocijenili da Republika Srpska i Republika Кina u kontinuitetu imaju uspješnu saradnju, te su izrazili uvjerenje da će biti nastavljena i u budućnosti, na dobrobit razvoja ukupnih odnosa Republike Srpske i Kine.