Održan sastanak

Izgradnja auto-puta Prijedor - Banjaluka među najznačajnijim prioritetima

  • Извор: АТВ
  • 25.07.2023. 14:28

Ministar saobraćaja i veza Nedeljko Čubrilović i ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Bojan Vipotnik istakli su, tokom današnjeg sastanka sa predstavnicima kineske kompanije "SDHS-CSI BH“, da su aktivnosti na izgradnji auto-puta Prijedor - Banjaluka među najznačajnijim prioritetima ovih ministarstava.

Konstatovano je da se aktivnosti sa kineskim partnerom i koncesionarom za izgradnju auto-puta Prijedor - Banjaluka, "SDHS-CSI BH“, provode u skladu sa rokovima i zakonskim procedurama.

Do sada je koncesionaru izdato pet građevinskih dozvola, što omogućava nesmetan rad na određenim dijelovima trase, dok je paralelno u proceduri izdavanje još tri dozvole.

Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove Republike Srpske proces eksproprijacije vrši u skladu sa Zakonom o posebnom postupku eksproprijacije radi izgradnje autoputa Banjaluka - Prijedor što proceduru rješavanja imovinsko-pravnih odnosa na trasi auto-puta značajno ubrzava i olakšava. 

Ministar Čubrilović, koji je bio domaćin sastanka, naglasio je opredijeljenost Ministarstva saobraćaja i veza i Vlade Republike Srpske da se sva pitanja i procedure na realizaciji ovog projekta rješavaju što efikasnije i u skladu sa  pozitivnim pravnim propisima u Republici Srpskoj i koncesionim ugovorom.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)