Ministar unutrašnjih poslova

Karan: Vlada Srpske za pet-šest godina uložila u opštinu Rogatica oko 18 miliona KM

  • Извор: СРНА
  • 19.08.2023. 13:01

Ministar unutrašnjih poslova Republike Siniša Karan izjavio je da je Vlada Srpske u posljednjih pet-šest godina izdvojila oko 18 miliona KM kroz razne projekte u opštini Rogatica.

Karan, koji je danas u Rogatici prisustvovao obilježavanju Dana i krsne slave opštine, rekao je novinarima da je oko sedam miliona KM obezbijeđeno putem kreditnih zaduženja kod Investiciono-razvojne banke.

On je naglasio da je Vlada Srpske proteklih godina nastojala i to čini i danas da svojom pomoći obezbijedi ravnomjerean razvoj svih lokalnih zajednica, te da je cilj da se obezbijedi dobar život za mlade, da se zadrže na ovim prostorima.

Prema njegovim riječima, Rogatica je jedna od rijetkih opština koja upiše isti, čak i veći broj učenika u osnovnu školu, što nije slučaj sa okolnim opštinama.

On je napomenuo da je Vlada Srpske i tu dala doprinos, učestvovala je finansijski u adaptaciji Osnovne škole "Sveti Sava", srednje škole "27. januar", vrtića, te mnogim drugim projektima.

Karan je ocijenio da se Vladinim politikama uspjelo zadržati stanovništvo, te ukazao i da je 650 stanovinka Rogatice prošlo program samozapošljavanja kroz Zavod za zapošljavanje.

- Vlada će nastaviti da gradi ove sredine, a ključno je da će to biti naš doprinos demografskoj politici, da stanovništvo ostane ovdje - dodao je Karan.

Karan je čestitao stanovnicima Rogatice Dan i krsnu slavu opštine, ističući da se danas odaje počast onima bez kojih ne bi danas slavili ovaj dan, koji su dali život i utkali ga u temelje Republike Srpske, i kojima je izrazio neizmjernu zahvalnost.

On je naveo da je u opštini Rogatica 11 pripadnika policije dalo život u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu, a ukupno 136 pripadnika u cijeloj Policijskoj upravi i 782 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova.

Karan je dodao da je policija zajedno sa Vojskom Srpske stvorila Republiku Srpsku. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: