Од Бијељине до Сокоца

Кинези заинтересовани за изградњу брзе цесте

  • Извор: АТВ
  • 24.01.2024. 19:12

Изградња брзе саобраћајнице од Бијељине до Сокоца све је извјеснија. Kинескa компанијa Шандонг заинтересована је за изградњу. Вриједност инвестиције је три милијарде КМ.

У току је припрема техничке документације, потврђено је за АТВ из министарства саобраћаја и веза Српске. 

"Кинеска компанија је доставила Извјештај о пројекту брзе саобраћајнице Бијељина - Зворник - Милићи - Хан Пијесак - Соколац, који је  сачињен на основу теренских истраживања и садржи опис трасе, преглед проблема на које се наишло и препоруке за даље активности“, навели су из Министарства.

Дионица дужине 160 километара биће од користи свима. Кинеска компанија Шандонг  понудила се да уради идејни пројекат и да га донира Аутопутевима и у току су преговори кажу у овом предузећу.

"Да у наредном периоду дођемо до израде идејног рјешења како би се стекли услови и да даље идемо у израду пројектно-техничке документације како би могли да дефинишемо трасу, урадимо план парцелације, ако буде потребно прогласимо општи интерес и све оно што је неопходно како бисмо ушли у рјешавање имовинско правних односа и сам завршетак израде пројекта да би могли доћи у фазу грађење“, каже в.д. директора "Аутопутеви Српске“ Недељко Ћорић.

Када је ријеч о Семберији, ради се и на изградњи дионице ауто-пута. Први слој и подслој насипа на цијелој траси од 20 километара је урађен.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Прича се (Р)

    Емисија: Прича се (Р)