Rast prihoda kladionica i kockarnica

Kladionice zaradile 20 miliona KM

  • Извор: АТВ
  • 28.01.2022. 11:19

Prihodi od naknada za organizovanje igara na sreću, nagradnih i zabavnih igara u Srpskoj iz godine u godinu su sve veći, pa je u prošloj godini prikupljeno 20 miliona maraka više nego 2020. godine.

Da je nažalost konstatno zabilježen rast prihoda od kladionica i kockanja pokazuju i podaci Republičke uprave za igre na sreću prema kojima je za 12 mjeseci protekle godine prihodovano 68,2 miliona maraka, dok je godinu prije taj iznos bio znatno manji, oko 48 miliona KM.

Trenutno nema podataka koliko novca su građani uplaćivali a ni koliko su dobijali putem kladionica i kockarnica.

U Srpskoj u ovom trenutku 35 privrednih subjekata ima dozvolu za priređivanje igara na sreću.

Građanima je dostupno 577 automat klubova, 821 uplatno-isplatno mjesto, odnosno kladioničke igre i 1.372 lokacije za priređivanje elektronskih igara na sreću.

Stanovništvo FBiH više novca troši na kocku nego u Srpskoj

Prema pisanju medija iz Federacije Bosne i Hercegovine tokom prošle godine građani ovog entiteta na klađenje i kocku su dali čak 1,5 milijardi KM, što je za skoro 240 miliona maraka višee nego 2020. godine.

Djelatnost priređivanja igara na sreću u Federaciji obavlja 12 privrednih društava, sa 2.119 uplatnih mjesta.

Tokom prošle godine u ovom entitetu ukupno je isplaćeno 1,3 milijarde KM dobitaka, što je više nego 2020. godine kada je taj iznosi bio 1,1 milijardu KM, navodi se u podacima Poreske uprave Federacije Bosne i Hercegovine.




Тагови: