Блумбергова листа

Ко су најбогатији људи на свијету

  • Извор: Агенције
  • 01.05.2024. 16:28

Француски бизнисмен Бернар Арно, који има контролни пакет акција у холдингу LVMX, водећем свјетском произвођачу луксузне робе, налази се на првом мјесту на ранг листи најбогатијих људи свијета.

Према Блумберговој листи милијардера објављеној данас, Арноово богатство износи 215 милијарди долара и од почетка године порасло је за седам милијарди долара.

На другом мјесту је оснивач и бивши извршни директор "Амазона“ Џеф Безос, чије се богатство процјењује на 198 милијарди долара, укључујући 20,8 милијарди колико је увећано од јануара.

Оснивач Тесле и СпејсЕкса Илон Маск је на трећем мјесту са 194 милијарде долара.

Држали га као роба 17 година: Живио у комбију, није ишао доктору ни када је био повријеђен

Држали га као роба 17 година: Живио у комбију, није ишао доктору ни када је био повријеђен

Међу десет најбогатијих људи на свијету су оснивач платформе "Мета“ Марк Закерберг (153 милијарде долара), оснивач "Мајкрософта“ Бил Гејтс (149 милијарди долара), суоснивачи "Гугла“ и "Алфабета“ Лари Пејџ (146 милијарди долара) и Сергеј Брин (138 милијарди долара), бивши Генерални директор "Мајкрософта“, Стив Балмер (130 милијарди долара), амерички инвеститор и филантроп Ворен Бафет (132 милијарде долара) и оснивач и предсједник корпорације "Оракле Лари Елисон (129 милијарди долара).

Како преносе руски медији, позивајући се на Блумбергову листу, од почетка године богатство најбогатијих привредника Русије порасло је за више од 15,8 милијарди долара.

Суоснивач компаније "Аврохим" Андреј Мељниченко зарадио је 5,51 милијарду долара прихода и тренутно је његово богатство процијењено на 24,3 милијарде долара.  

Новчани хороскоп за мај: Ево ко може очекивати добитак

Новчани хороскоп за мај: Ево ко може очекивати добитак

Богатство главног акционара компаније "Северстал" Алексеја Мордашова порасло је за 4,86 милијарди долара и достигло 25,8 милијарди долара.

Истовремено, Владимир Лисин, предсједник управног одбора компаније NLMK, зарадио је од почетка године 3,62 милијарде долара, повећавши своје богатство на 27,6 милијарди долара.

Богатство Алишира Усманова, акционара највећег руског произвођача руде гвожђа Металоинвест, смањено је за 2,24 милијарде долара на 18,8 милијарди долара.

Једини Украјинац на листи је Ринат Ахметов, који се налази на 438. мјесту са богатством од 6,34 милијарде долара. Његови приходи од почетка године порасли су за 499 милиона долара.

Агенција Блумберг од марта 2012. године објављује податке о богатству 500 најбогатијих људи свијета.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:30 Серија: Ко те шиша

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм