turizam u Srpskoj

Koje su to najpopularnije destinacije u Srpskoj?!

  • Извор: АТВ
  • 10.12.2021. 15:01

Turističke destinacije u Republici Srpskoj postale su sve atraktivnije i interesantnije domaćim turistima ali i onima iz regiona, tvrde domaće turističke agencije.

Pandemija virusa korona dovela je zatvaranja granica , ograničavanja kretanja i putovanja pa samim tim i do nagle zainteresovanosti turista za naše domaće turističke destinacije. Isti trend ostao je i tokom ove godine.

Istražili smo, koje su to najtraženije i najatraktivnije destinacije koje turisti vole da posjete i da li je tokom ove 2021. godine više bilo inostranih ili domaćih turista.

Ono što su se složile sve agencije sa kojima smo razgovarali jeste da su Jahorina i grad Trebinje na vrhu liste kada je u pitanju posjećenost.

Iz turističke agencije „Unis turs“ iz Banjaluke rekli su za ATV portal da je korona donijela i jednu pozitivnu stvar, a to je da su naši građani sve više okrenuti prirodnim bogastvima i bogatoj turističkoj ponudi koju nudi Srpska.

„Više nego ikad je zainteresovanost turista za naše destinacije. Ono što se naravno osim Jahorine i Trebinja koji su broj jedan, traži jesu Banja Vrućica, Terme Ozren, Banja Kulaši i drugi“, rekli su nam iz Unis tursa.

Dodaju da je najviše domaćih turista, ali da ne manjka ni posjeta iz regiona, pa dosta ljudi iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske sve češće odluče za posjetu naše zemlje.

„Nažalost korona je učinila sve, granice su bile zatvorene, kretanje je bilo ograničeno, svi smo nekako bili u određenom stanju mirovanja, ali to je bila prilika da vidimo koliko naša Republika Srpska zapravo nudi dobrih destinacija, a koje su osim našim, interesantne i regionu“, kažu iz ove turističke agencije.

Sličnog mišljenja su i iz turističke agencije „Kompas turs“ koji ističu da tek sad vidimo koliki potencijal postoji kod nas, te da smatraju da će ovo postati trend i u buduće.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић