Velika Britanija

Koliko je bogatstvo Vilijama i Kejt naraslo nakon smrti kraljice

  • Извор: Агенције
  • 12.09.2022. 09:53

Nakon kraljičine smrti, princ Vilijam i Kejt Midlton ne samo da su dobili niz novih titula, već su preko noći postali i milijarderi.

Prije vijesti o smrti kraljice, Vilijam je primio sredstva od Crown Estatea, Sovereign Grantsa i od svog nasljedstva od svoje pokojne majke princeze Dijane. Njegova neto vrijednost procijenjena je na oko 40 miliona dolara.

Međutim, njegova neto vrijednost skočila je za 1,3 milijarde dolara, podigavši njegovu ukupnu neto vrijednost na 1,34 milijarde dolara.

Razlog za ovaj veliki porast bogatstva je taj što su princ Vilijam i Kejt naslijedili bivše titule kralja Čarlsa. Osim što su bili vojvoda i vojvotkinja od Kembridža, sada su i princ i princeza od Velsa, kao i vojvoda i vojvotkinja od Kornvola.

Značajno je da vojvodstvo Kornvola dolazi s ogromnim zemljištem i raznim dobrima širom zemlje vrijednim 1,3 milijarde dolara.

Imanje se prostire na oko 52.000 hektara i proteže se u 20 okruga u Engleskoj i Velsu (bizarno je da većina zapravo nije u Kornvolu) i sastoji se od poljoprivrednog zemljišta, dijelova nacionalnog parka Dartmor, terena za kriket, pa čak i zatvora.

Čarls je prethodno bio vojvoda od Kornvola više od pet decenija, što ga čini vojvodom od Kornvola s najdužim stažom u istoriji.

Vlasništvo nad imanjem donijelo mu je 21 milion funti (24 miliona dolara) u posljednjoj fiskalnoj godini. Kralj je dobrovoljno platio najveću stopu poreza na dohodak (45 odsto) na imovinu.

Međutim, kako se vojvodstvo ne smatra kompanijom prema poreskim zakonima, Čarls nije morao plaćati porez na dobit preduzeća ili kapitalnu dobit.

To je izazvalo kritike javnosti i poslanika, a posebno je kontroverzno jer imanje posjeduje zemlju koja se nekada koristila za rudarstvo, a vojvodstvo posjeduje prava na rudnike.

Nakon preuzimanja posjeda, Vilijam će sada donositi sve odluke o oblikovanju njegove budućnosti.

Тагови:
  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.