Guvernerka otkrila

Koliko zlatnih rezervi ima Srbija: Sve je vraćeno u zemlju

  • Извор: Агенције
  • 24.11.2021. 04:00

Srbija ima više od 37 tona rezervi zlata i sve zlato je povučeno u zemlju, izjavila je guvernerka Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković.

"Imamo pun trezor zlata i namjeravamo da nastavimo da ga kupujemo", rekla je Tabakovićeva.

Kaže da je prije nekoliko mjeseci predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nakon sastanka sa predstavnicima MMF-a, kada je izašao iz sale, pitao da li su rezerve zlata Srbije "napolju" i da misli da bi to zlato trebalo da se nalazi u Srbiji.

"Rekla sam da jeste u inostranstvu, u Bernu u Švajcarskoj i da je samo jedna tona ostala u Londonu još iz 'onog vremena'. Vučić mi je rekao da misli da bi to trebalo da bude ovdje u Srbiji, uz opasku - ne znaš šta se u svijetu dešava", navela je Tabakovićeva.

Kaže da je odmah, u roku od dva mjeseca, organizovala prebacivanje svih rezervi zlata u Srbiju.

"I sve zlato države Srbije je u trezorima NBS, preko 37 tona", naglasila je ona.

Kada je riječ o prijedlogu budžeta za 2022. godinu, o kojem narodni poslanici danas započinju raspravu u Skupštini Srbije, Tabakovićeva je rekla da je budžet oprezno napravljen, to jest da je realno planiran.

"I daću punu podršku razvojnom budžetu, koji predviđa realizaciju infrastrukturnih projekata i ulaganje u razmjenjive sektore i sve što doprinosi razvoju Srbije, ali tako da se ne zaboravi socijalna komponenta i održivost budžeta. Sve što radimo radimo sa ljudima i za ljude", naglasila je Tabakovićeva za Pink.

Тагови:
  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм