Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa

Košarac: Dogovor o cijeni gasa s Putinom dokaz državničkog odnosa Dodika

  • Извор: СРНА
  • 24.05.2023. 10:46

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac ocijenio je da je jedan u nizu primjera državničkog i liderskog odnosa predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika dogovor sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom o gotovo istoj cijeni gasa za Srpsku i Federaciju BiH (FBiH) kao i lani.

Košarac je istakao da je dogovor postignut juče u Moskvi primarno u interesu građana i Republike Srpske i FBiH jer će se i ove godine grijati po povoljnim cijenama.

"Jednako tako, odlična vijest i za privredni sektor, posebno uzimajući u obzir izazovna vremena i poremećaje na globalnom nivou", ocijenio je Košarac.

Prema njegovim riječima, najpovoljniju cijenu ruskog gasa za sve građane Srpske i FBiH mogu dogovoriti samo prijatelji i partneri sa kojima imate dobre odnose i uspješnu saradnju.

"Ali, ni to nije dovoljno federalnim nevjernim Tomama, pa ne posustaju u konstantnim pritiscima na predsjednika Dodika, mantrama o malignom ruskom uticaju, najavljuju blokade Nove istočne interkonekcije i slično… Pa šta bi bilo da je zatraženo stopiranje ruskog gasa za FBiH?! Ko bi ispaštao?! Građani i privreda naravno", objavio je Košarac na "Instagramu".

On je ukazao da to, međutim, nije odlika politike Dodika, niti je to u njegovom karakteru.

"To je državnik i lider! Rad u interesu građana je model kojim pobjeđuje", poručio je Košarac.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da mu je predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin tokom jučerašnjeg sastanka u Moskvi rekao da cijena gasa ostaje gotovo identična za Srpsku.

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије