Важна одлука

Кућа или стан?

  • Извор: АТВ
  • 13.10.2023. 08:38

Куповина куће или стана своди се углавном на опредјељење појединца. Ипак, оно што је на прву јефтиније, обично као дугорочна инвестиција испадне скупље.

"У односу на претходни период имамо већу потражњу за плацевима. Исто тако имамо потражњу за кућама које су старије градње за рушење. Мислим да је разлог за то што у некој приближној цијени за једнособан стан овдје добијате више квадрата и већи комфор, приватност и на крају двориште. Морам да кажем да ни у једном тренутку потражња за становима се није смањила", рекла је у АТВ јутру Барбара Фабић, агент за некретнине.

Архитекта Слађана Дујаковић истиче да свака куповина има своје предности и мане.

"Јесте нешто већа потражња за изградњом породичних кућа. Међутим, свака куповина има својих предности и мана. Куповина стана је једноставан процес. Јесте првобитно скупљи, али је једноставнији. Ви долазите у готов стан који је спреман. Процес изградње куће је компликованији. У почетку јесте цјеновно мање улагање, али дугорочно кућа је ипак скупља. Увијек имате посла, али када треба нешто да се реновира ви треба да сносите трошкове. У становима сте ипак дио колективне заједнице и сви трошкови се дијеле на број станара. Куповина стана је брже и једноставније, а куповина куће је дугорочан процес", каже Дујаковић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.