Nema konkretnih informacija

Lidl: Imamo dugoročne planove na Balkanu

  • Извор: n1info.com
  • 28.04.2022. 10:53

Kompanija Lidl potvrdila je da u ovom trenutku ne raspolažu sa informacijama da li i kada će biti otvorena Lidl prodavnica u Sarajevu.

Istaknuli da da žele potrošačima širom Evrope ponuditi najbolji odnos cijene i kvaliteta po kome je Lidl prepoznat u svijetu, i u skladu sa tim, pomno osluškuju tržište.

“Mi, kao kompanija, imamo dugoročne planove na Balkanu i vrijedno radimo na tome da što veći broj gradova i zemalja dobije svoju Lidl prodavnicu, kao i da u gradovima u kojima smo, od strane potrošača, prepoznati kao pravi partner za kupovinu, obezbijedimo nove maloprodajne objekte”, naveli su iz Lidla, dodavši:

“Hvala na ukazanom povjerenju, nadamo se i radujemo posjeti uskoro i u Vašem gradu”, naveli su za N1.

Podsjetimo, u BiH još nisu otvorene maloprodaje, iako je kompanija, prema podacima iz njihovog registra, osnovana u aprilu prošle godine. Njemački investitori previše su ozbiljni da bi odustali od svoje namjere, tvrde upućeni.

To potvrđuje i činjenica da je kapital Lidla u našoj državi povećan na nekoliko desetina miliona KM. Međutim, problem s kojim se, najprije, susreću su potragom za ogromnim zemljištem.

“Kada otvaraju Lidle, u pravilu, treba da bude otvoren centralni magacin koji zahtijeva 15 hektara zemlje i to je bio problem da se pronađe, a potom da se otvore maloprodajni objekti koji moraju biti na minimum 10 hiljada kvadrata ili jednom hektaru”, objasnio je ranije za N1 Zoran Pavlović, ekonomski analitičar.

Тагови: