Direktor poreske uprave Republike Srpske

Maričić: Prodajom potraživanja će se povećati javni prihodi

  • Извор: АТВ
  • 30.07.2022. 16:29

Potraživanja po osnovu poreza i doprinosa koje ima Poreska uprava od "Birača" su iz perioda prije otvaranja samog stečajnog postupka, dakle prije 2013. godine kada su ta potraživanja u stečajnom postupku priznata iako je zakonom propisano da stečajni postupak traje godinu dana, odnosno može trajati dvije godine u složenim nekim stvarima i slučajevima, rekao je za ATV direktor Poreske uprave Republike Srpske Goran Maričić.

"Poreska uprava, dakle, nije naplatila po osnovi poreza i doprinosa duže od devet godina ta svoja potraživanja", rekao je Maričić i dodao:

"Prodajom ovih potraživanja napokon ćemo naplatiti te poreze i doprinose, povezati staž radnicima koji nije uplaćen i povećati javne prihode što je osnovna nadležnost Poreske uprave".

Maričić kaže da je prosjek naplate potraživanja u stečajnom postupku koji bilježi Poreska uprava u zadnjih nekoliko godina iznosi svega do osam procenata, tako da svaka naplata potraživanja u stečajnom postupku koja su nominalnom odnosu, stoprocentnom iznosu je uspjeh sa aspekta efikasnosti same naplate javnih prihoda što i jeste jedna od glavnih nadležnosti Poreske uprave.


Тагови:
  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.