Позната компанија

Миле у проблему, хиљаде људи пред отказом

  • Извор: Мондо.рс
  • 07.02.2024. 14:09

Посљедњих мјесеци све је више вијести да поједине њемачке компаније због проблема у пословању дијеле отказе радницима.

Посљедња у низу је позната компанија за производњу апарата за домаћинство "Миле" мораће да отпусти укупно 2.000 радника како би своју основну дјелатност у будућности поново учинила профитабилном.

Компанија, са седиштем у Гутерслоху у Сјеверној Рајни-Вестфалији, има укупно 23.300 запослених.

Руководство компаније планира реорганизацију цјелокупне производње. То такође може довести до премјештања послова на друге локације компаније.

Према писању њемачких медија, "Миле" мора да смањи трошкове производње. Смањење радних мјеста у традиционалном произвођачу "Миле" било је предвидиво, преносе медији.


Стан у БиХ од 12 квадрата продају за 91.000 КМ

Стан у БиХ од 12 квадрата продају за 91.000 КМ

На прелому године, "Милеово" руководство је објавило видео поруку својим радницима, подстичући раднике да се припреме за лоше вијести.

За 2024. се каже да је година "тешких одлука и дубоких промјена". Производња компаније мора бити реорганизована, иначе би Миле у цјелини био дугорочно угрожен, наставља се у видео поруци.

Било је ријечи и о могућим отпуштањима, преноси магазин "Феникс". Што се тиче ситуације у традиционалној компанији за производњу кућних апарата, синдикати су се већ плашили да ће се ствари погоршати.

"ИГ Метал" је упозорио да се велики део производње машина за прање веша можда више неће одвијати у Гутерслоху у будућности.


Три знака одмах морају ово да ураде: Транзит планета упозорава

Три знака одмах морају ово да ураде: Транзит планета упозорава

Као један од неколико могућих сценарија, "Миле" је планирао да пресели скоро сву своју производњу у фабрику у Пољској.

Пољска фабрика већ производи велики број машина за прање веша. У саопштењу компаније у јануару је такође наведено да ниједан производни погон неће бити затворен, преноси "Мондо".

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?