Продао компанију

Милијердер, за кога никада нисте чули, није сигуран шта да ради са својим милијардама

  • 15.02.2024. 16:40

Осамдесетпетогодишњи Аутри Стивенс продао је своју компанију "Endeavor Energy Resources" компанији "Diamondback Energy" раније ове недјеље. Управо, овај договор чини га вриједнијим за 26 милијарди долара у готовини и акцијама и најбогатијим нафтним тајкуном у Сједињеним Америчким Државама.

Али, изгледа да Стивенсу баш и није стало много до новца. Наиме, компанију је основао 1979. године, а вјероватно је не би ни продао да му није дијагностикован рак.

- Недостајеће ми људи. Били смо попут мале породице - рекао је он у недавном интервјуу за Бизнис Инсајдер.

Осамдесетпетогодишњак се дуго опирао спољним напорима да прода "Endeavor", која је била једна од посљедњих независних великих нафтних компанија у богатом Пермском басену у западном Тексасу. Али то се промијенило када му је дијагностикован рак простате, рекао је за Журнал.

Рекао је да је одлучио да не препусти компанију својој кћерки Линдал Грет, која сједи у управном одбору компаније и има своју дјецу, а да његов син није био дио породичног бизниса.

"Diamondback Energy", побиједио је друге велике понуђаче као што су "ExxonMobil" и "ConocoPhillips", и спреман је да учини компанију моћном силом на домаћој енергетској сцени.

Иначе, Стивенс је познат по свом скромном стилу.

То одражава његово скромно одрастање на фарми у централном Тексасу на којој су узгајали кикирики и лубенице, према његовом профилу бивших студената Универзитета у Тексасу у Остину.

Свој успјех је приписао отворености према новим идејама и технологијама, а упитан шта ће урадити са својим новим милијардама, Стивенс је рекао да још није размишљао о томе, преноси Телеграф.рс.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)