Министар

Минић најавио смјене у шумским газдинствима

  • Извор: СРНА
  • 15.11.2023. 14:12

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Саво Минић изјавио је данас да ће већ у овој седмици почети смјене руководилаца шумских газдинстава која послују с губитком.

"За сада могу најавити једно или два која ће сигурно бити до краја ове седмице. И нећу вам сад то говорити, пошто се почне спекулисати. Најчешће ми то направи проблем да сви ти који треба да буду предмет смјена онда ангажују максимално све напоре и онда се то одуговлачи", рекао је Минић новинарима у Приједору.

Он је навео да и даље стоји искључива наредба да "Шуме Републике Српске" морају позитивно пословати.

"Када су у питању сва она шумска газдинства која не послују позитивно, доћи ће до промјене менаџмента. То није поступак у којем притисните дугме, али то ће се дешавати, мислим већ и у овој седмици", најавио је Минић.

Он је нагласио да ће бити настављене јаке контроле и да ће оне дати резултат, те поновио да девет шумских газдинстава тренутно негативно послује.

"Имамо помаке у односу шестомјесечни и деветомјесечни извјештај, имамо реалне проблеме који су били с прољећа и прва два-три мјесеца. Једноставно правимо анализу, не идемо по систему негативан одмах да се смијени, него да видимо ко је стварно, озбиљно схватио примјену информационог система САП, реализације, производње и свега осталог. Можда ће неко и бити у глобалу да није изашао на позитивну нулу, а да не буде смијењен, ако видимо да имамо смањење губитка који је конкретно износио 500.000 на шестомјесечном извјештају, а онда на крају године то буде 10.000 или 12.000 КМ", појаснио је Минић.

Он је додао да у САП све мора бити унесено до краја године.

"Један огроман посао смо урадили и то ћу вам на крају презентовати - све податке и све оно што је урадила и Влада и ресорно министарство и видјећете која је ефективност од тога, можда не конкретно у овој години, али мора бити позитивно. Видјећете како ће то пословање убудуће изгледати", поручио је Минић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: