Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede

Minić za ATV: Sjetva bila otežana, ali možemo biti prilično zadovoljni

  • Извор: АТВ
  • 03.06.2023. 20:06

Prema našim podacima možemo reći da je sjetva bila otežana i da imamo odrećene probleme zbog padavina, rekao je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Savo Minić.

"Radi od nekih još 20 odsto površina koje bi trebale da se zasiju kukuruzem. Poučeni iskustvom znamo da postoje određene sorte brzih zrenja koje će sigurno moći dati solidne prinose tako da možemo reći da smo imali otežanu sjetvu, ali  ipak možemo biti prilično zadovoljni kakve su bile ružne najave i prognoze, ovo će na kraju ipak ispasti zadovoljavajuće", rekao je Minić.

Minić je istakao da su se posljedice vremenskih neprilika najviše odrazile na pšenicu.

"Sigurno da ćemo kod pšenice imati umanjeni rod zbog porave i žute rđe i svega onoga kao posljedicu što se na vrijeme nije moglo primjeniti agrotehničkih mjera koje su bile nužne, konkretno ovdje kada je u pitanju pšenica, ali sigurno da to nije na nekakav način alarmantno", rekao je Minić te dodao:

"Ono što smo mogli vidjeti proteklih dana i sve što se dešavalo na Danima polja i u Srpcu i u Bijeljini može nam biti jasan pokazatelj da onaj ko je iole primijenio agrotehničke mjere, ispoštovao sjemenske sorte, primjenu herbicida da ćemo imati jedan rod koji će se kretati oko prosjeka kada je u pitanju Republika Srpska".

Minić ističe da će sredstava, kao i svake godine, sigurno biti za sve one zahtjeve poljoprivrednih proizvođača koje su sadržane u pravilniku.

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.