Poljoprivrednici zadovoljni

Ministarstvo isplatilo premiju za posijanu pšenicu

  • 31.07.2018. 16:23

Predsjednik Udruženja poljoprivrednika Semberije i Majevice Savo Bakajlić rekao je da je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske današnjom isplatom 3,9 miliona KM podsticaja ispoštovalo raniji dogovor i ocijenio kao odličnu mjeru isplatu premije od 200 KM za hektar posijane pšenice.

"Današnji potez Ministarstva je veoma dobra mjera. Udruženje je zadovoljno, a ljudi od jutros zovu i prijavljuju da im je na račune legao novac", rekao je Bakajlić. 

On kaže da isplata možda malo kasni, ali ne previše. 

"Sve ovo pokazuje da postoji obostrana volja za saradnjom - rasornog ministarstva i poljoprivrednih proizvođača. Ovo je dogovoreno, Pravilnikom o podsticajima regulisano i, što je najvažnije, realizovano je. Za svaku pohvalu", istakao je Bakajlić. 

On je naveo da bi bilo dobro da bude donesen pravilnik o otkupu pšenice čime bi se, uz još neke zakonske odredbe, ograničila mogućnost da mlinari i svi ostali manipulišu ljudima i cijenom. 

"Ministarsvo spoljne trgovine u svemu ovome treba da se prihvati obaveze kako bi poljoprivredne proizvođače zaštitio od prekomjernog uvoza", rekao je Bakajlić, napominjući da bi to doprinijelo boljem životu poljoprivrednih prizvođača u Semberiji, kao najvećoj žitnici Srpske. 

Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske isplatilo je danas, posredstvom Agencije za agrarna plaćanja Srpske, 3.937.114 KM po osnovu podsticaja za poljoprivrednu proizvodnju. 

Najveći dio odnosi se na isplatu premije za pšenicu, i to 200 KM po hektaru, saopšteno je iz Ministarstva. 

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм