Укупно исплаћено преко 21 милиона КМ

Министарство пољопривреде: Континуирано се врши исплата подстицаја

  • Извор: РТРС
  • 29.02.2024. 16:22

Влада Републике Српске континуирано врши перманентну исплату подстицаја пољопривредницима Републике Српске, истакли су за РТРС из Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде.

- Подсјећамо јавност да је за афричку кугу свиња досад укупно исплаћено преко 21 милиона КМ, односно 83,4 одсто од укупне штете, док је за исплату остало око 4 милиона КМ који ће у скоријем периоду бити исплаћени - навели су.

Напоменули су да су ово додатна средства које је Влада Републике Српске за ову намјену обезбиједила из Фонда солидарности и Компензационог фонда.

Такође, многе мјере из редовних подстицаја су обрачунате у задњем кварталу, као и капиталне инвестиције које ће у потпуности бити измирене свим пољопривредним произвођачима.

- Напомињемо да је кренула исплата преосталих мјера, те да је у овој години исплаћено већ 24,3 милиона КМ. Поштујући партнерски однос који Министарство пољопривреде има са пољопривредницима исплата подстицаја ће бити настављена истом динамиком. Уважавајући потребе пољопривредних произвођача позивамо пољопривреднике на стрпљење и разумијевање - закључили су из Министарства пољопривреде.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

    'Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (Р) (12+)

    Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!