Rusija

Moskva o plaćanju gasa u rubljama: Prilagodićete se

  • Извор: Sputnjik
  • 25.03.2022. 20:44

Zapadni partneri će se prilagoditi odluci o plaćanju ruskog gasa u rubljama i shvatiti da ruska valuta nije ništa manje pouzdana nego druge, rekao je ruski ministar finansija Anton Siluanov.

On je dodao da Rusija ima mehanizam zahvaljujući kojem u bilo kakvim okolnostima može da ispunjava svoje obaveze.

Kako je dodao, prelazak na plaćanje gasa u rubljama neće imati nikakve posljedice po ruski budžet.

U intervjuu za kanal "Rusija 1" ministar je rekao i da Rusija ima mehanizam koji joj omogućava da u svim okolnostima ispunjava obaveze po pitanju spoljnog duga.

"Rusija ima novac za realizaciju obaveza, uključujući strane kreditore, pitanje se postavlja kada je riječ o plaćanju. Pošto su naše evroobveznice u valuti i njihovo servisiranje se vrši u valuti, a devizni računi Ministarstva finansija i zlatne rezerve Centralne banke su zamrznuti može da dođe do određenih problema. Bez obzira na to imamo mehanizam koji nam omogućava da u svim okolnostima da ispunjavamo naše obaveze", rekao je on, prenosi "Sputnjik".

Siluanov je rekao i da se odluka o plaćanju gasa u rubljama pozitivno odrazila na kurs ruske valute.

Тагови:
  • 20:00 АТВ Интервју: Сергеј Лавров

    ''Ексклузивни интервју Сергеја Лаврова, министра спољних послова Руске Федерације. Говориће о војној операцији Русије у Украјини, тренутној ситуацији на глобалној политичној сцени, односима Русије и Запада, те о политичкој ситуацији у БиХ. Интервју води новинарка Даринка Петровић.

  • 20:40 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 21:10 Филм: Екипа (12+)

    '"Екипа" је прича са сјајним хумором која говори о љубави, крими-комедија за све генерације, али је уједно и први филм који приказује српски фудбал и ривалитет између два највећа клуба – Партизана и Црвене звезде.

  • 22:40 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:40 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)

  • 00:40 Ноћни програм

    Ноћни програм