Министарство финансија Српске

Обезбијеђени милиони за поједине грађане Српске - почиње исплата

 • Извор: АТВ
 • 12.10.2023. 13:47

Министарство финансија Републике Српске је обезбиједило 24 милиона КМ за исплате септембарских накнада за кориснике права на мјесечни борачки додатак и инвалиднине у Републици Српској, а исплата ће почети сутра.

Такође, у Министарству кажу да ће сутра бити исплаћена и средства корисницима за туђу његу и помоћ којима су обухваћена социјална давања за септембар на основу Закона о социјалној заштити Републике Српске. За ове сврхе у Буџету је обезбијеђен износ од 4,5 милиона КМ.  

„У понедјељак, 16. октобра ће, у складу са Законом о подршци незапосленом родитељу четворо и више дјеце, бити исплаћене и мјесечне накнаде за септембар корисницима из вишечланих породица, а за те сврхе је у Буџету Републике Српске обезбијеђено 3 милиона КМ“, наведено је из Министарства финансија.

 

Пратите нас и путем Вибера

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

 • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

  ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

 • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

  ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

 • 21:15 Серија: Ко те шиша (12+)

  Серија: Ко те шиша (12+)

 • 21:45 Серија: Насљедници (12+)

  ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.