Uprava

Ograničen broj prolazaka kroz Panamski kanal

  • Извор: Телеграф
  • 28.07.2023. 11:56

Uprava Panamskog kanala je najavila da će ograničiti dozvoljeni gaz brodova, a zbog produžene sezone suša ograničila je i prosječan broj prolazaka na jednom od najprometnijih trgovačkih prolaza na svijetu na samo 32 broda dnevno.

Uprava za Panamski kanal (ACP) zadržaće ograničenje dubine od 13,41 metar za ''neo-Panamaks'' brodove sa kontejnerima. Kako prenosi Rojters, u junu su vlasti odložile odluke o daljim ograničenjima koja bi dovela do povećanja dubine od pola metra, što znači da bi ti brodovi morali da smanje teret, kako bi manje bili uronjeni u vodu.

U ovom selu je Van Gog naslikao svoja posljednja djela

U ovom selu je Van Gog naslikao svoja posljednja djela

Tokom kišne sezone u Panami, u prosjeku 35-36 brodova obično pređe kanal svakog dana, oko 3,5 odsto svjetske pomorske trgovine prolazi kroz taj osamdesetokilometarski međuokeanski plovni put koji povezuje Atlantski i Tihi okean. 

“Ograničenje dubine ostaće na trenutnom nivou sve dok se vremenski uslovi drastično ne promijene”, navodi se u saopštenju ACP. 

U Panami obično pada jaka kiša u julu, a nadležni za kanale su nazvale trenutni nedostatak padavina “bez presedana u istoriji”.

Grad duhova: Sablasni prizori nakon eksplozije kod Volosa

Grad duhova: Sablasni prizori nakon eksplozije kod Volosa


Пратите нас и путем Вибера

Тагови: