Након пет дана

Отклоњен квар, Термоелектрана Гацко поново ради

  • Извор: АТВ
  • 10.12.2023. 19:25

Након неколико дана застоја, димњаци Термоелектране Гацко поново су прорадили.

Данима се спекулисало да је до застоја дошло због недостатка угља, али из управе кажу да је ипак у питању квар на напојном систему.

"Посљедњи застој Термоелектране се десио због испада електронапојне пумпе, односно квара на њеној хидроспојници, због повећане температуре. Тај застој се десио 1. децембра 40 минута послије поноћи. Због лоших временских прилика у цијелом мјесецу новембру имали смо и проблема са допремањем угља на депонију Термоелектране“, рекао је технички директор ТЕ Гацко Саша Николић.

Велике кише су намучиле рударе, а и онако лош угаљ учиниле још лошијим. Све је то једноставно угушило гатачку термоелектрану.

Термоелектрана је безнапонског стања била пет дана. Челници кажу да су то вријеме искористили за отклањање и неких других проблема.

Мањих проблема било је у објекту Термоелектране, то је ријешено, кажу челници. 

Осим тога тврде су обезбиједили још угља и увјеравају да је ово предузеће спремно за зиму.

"Термоелектрана има добро погонску спремност, имамо проблема са квалитетом угља, то је тачно, али улазимо у наредни период спремни“, каже извршни директор за рудник у РиТЕ Гацко Петар Марковић.

Девет пута ове године Термоелектрана Гацко била је ван погона. Челници али и радници се надају и Бога моле да се већи проблеми не јаве, макар док траје зима.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм