Ministar u Srpcu

Za poljoprivredu u srbačkoj opštini dogovoreno 5.000.000 KM

 • Извор: АТВ
 • 10.03.2023. 19:40

Stočar Milovan Dobrinjac iz sela Stari Martinac nadomak Srpca posjeduje 500 prasadi u tovu. Prioritet mu je nabavka traktora. Uz pomoć i podršku resornog ministarstva i Vlade Republike Srpske, kaže, planiraju i dalje investicije.

„Što se tiče situacije, za sada je sve u redu. Imamo pomoć i podršku ministarstva i Vlade Republike Srpske. Da nije te pomoći, bila bi možda i proizvodnja upitna i da nije odgovarajućih podsticaja“, rekao je Milovan Dobrinjac, stočar i poljoprivredni proizvođač.

Zadovoljni su i u proizvodnom pogonu „Perutnine Ptuj“. Kraj, koji ima višegodišnju tradiciju proizvodnje, šest puta je nadmašio prijeratnu proizvodnju, a u odnosu na prošlu godinu, 2,4 puta više se izvozi.

„85 miliona prihoda od prošle godine, prodaja na teritorji BiH sa nekih 89%, ostalo izvozimo, radimo tržište Crne Gore isljučivo mi odavde, izvozimo u Hrvatsku, Sloveniju, nešto malo u Srbiju. Sljedeći naš korak je tržište Austrije, to je nešto što planiramo u narednom periodu“, rekao je Velibor Popović, direktor „Perutnine Ptuj“ Srbac.

Domaće proizvođače obišao je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske. Vlada je, kaže Minić, dobro koncipirala agrarni budžet za ovu godinu. 

„Ono što smo danas mogli čuti u 'Perutnini', što je veoma bitno da radi domaća radna snaga, da onog momenta kada je nastupio problem sa radnom snagom na području opštine Srbac, da su se uvele nove autobuske linije. 316 porodica iz Republike Srpske zarađuje za svoju egzistemciju“, rekao je Savo Minić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

Od 2019. godine u pogone u Srbcu uloženo je 10 miliona maraka. Konstantno se ulaže u modernizaciju pogona i radnika, a sa rukovodstvom opštine Srbac dogovoreno je da će u ovoj lokalnoj zajednici biti uloženo pet miliona KM.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

  '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

 • 19:40 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.