Рачуница јасна

Подршка за иницијативу укидања ПДВ-а на први стан

  • Извор: АТВ
  • 21.11.2023. 19:17

За све који купују први стан рачуница је јасна. Уколико се укине ПДВ на куповину прве некретнине, на данашње цијене квадрата, остаће им довољно новца да опреме комплетну некретнину.

"Рецимо ако знамо да је у Бањалуци најнижа цијена квадрата у новоградњи 3000, па све до 5000, узећемо да је 3500 нека просјечна цијена квадрата, ако је млади брачни пар који купује или било ко, купи стан од 50 квадрата, они ће уштедјети на тој куповини 25000 марака, односно 500 марака по квадрату", рекао је Драган Милановић, директор Агенције за некретнине Ремакс".

Све је покренуо Срђан Амиџић, министар финансија и трезора у савјету министара. Амиџић као кадар СНСД-а заступа наше политике и добро је да настављамо са позитивним трендом  за добробит грађана Српске, али и БиХ, порука је предсједника Републике. 

"Mи ћемо и даље радити на питањима које покушавају да помогну обичним људима, а то је управо једно од тих питања. Зато ћемо покушати нашем народу да помогнемо и читавом народу у БиХ, вјерујем да ће други из свих политичких партија то подржати", рекао је Милорад Додик, предсједник Републике Српске.

Ову иницијативу поздрављају и многи БиХ парламентарци. Кажу да подржавају све што иде на корист грађана и да би било лицемјерно од стране представника других народа када не би подржали само зато што долази из Републике Српске. 

"Овдје заиста не видим ни једног разлога да неће да подрже ту иницијативу, ја очекујем и надам се да ће имати бар мало разумијевања не према људима, него према младим људима који превасходно требају да стекну некретнину да ову иницијативу усвојимо за добробит кажем свих без обзира на анционалност и вјероисповјест", рекао је Милорад Којић, посланик СНСД-а у ПДПС БиХ.

Како сада ствари стоје, подршку су најавили и представници странака из другог ентитета.  

"Мислим да је инцијатива за поздравити, да ће олакшати око некретнина, поготово млађим брачним паровима, тако да свакако сам за пружање олакшица грађанима и мислим да ћу то подржати нема никаквих проблема", рекао је Един Рамић, посланик СДА у Представничком дому Парламента БиХ.

Ослобађање би се односило само за физичка лица која до тада нису имала некретнину у власништву, а  условљено је  и евиденцијама које се воде у јавним регистрима непокретности. Важно је напоменути да би се то право могло искористити само једном у животу. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.