Ministarstvo privrede i preduzetništva

Podsticaji za povećanje plata radnika 4,7 miliona КM

  • Извор: АТВ
  • 07.11.2022. 08:52

Ministarstvo privrede i preduzetništva Republike Srpske je, zaključno sa današnjiom danom, odobrilo sredstva u iznosu od oko 4,7 miliona КM za 344 privredna subjekta koji su isplatili uvećanu platu za 8.727 radnika u šestom obračunskom periodu (januar-jun 2022. godine).

“Isplata navedenih sredstava je u toku, a zahtjevi se obrađuju hronološki po datumu dospjeća, te će u narednom periodu biti obrađeni i preostali zahtjevi za podsticaj za povećanje plata. Zahtjeve za podsticaj za povećanje plate radnika, za šesti obračunski period, putem aplikacije „e-podsticaj“ je podnijelo 777 privrednih subjekata koji su povećali plate za 27.264 radnika”, saopšteno je iz Ministarstva.

Кada je riječ o djelatnostima privrednih subjekata, iz Ministarstva pojašnjavaju da su ovom podsticajnom mjerom obuhvaćeni svi privredni subjekti koji posluju u oblasti proizvodne, trgovinske i uslužne djelatnosti, a najviše interesovanja su izkazali privredni subjekti iz prerađivačkog sektora.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм