Jahorina

Pogledajte kako je bilo na svečanom otvaranju hotela "Rajska dolina luks"

  • Извор: АТВ
  • 24.12.2022. 19:40

Jahorina je od danas bogatija za novi turistički kompleks - hotel "Rajska dolina luks".

U renoviranje i dogradnju hotela Vlada Republike Srpske uložila je 10 miliona KM. U Jahorinu je do sada uloženo 250 miliona maraka, poručio je predsjednik Republike Srpske. 

 “Radimo dalje na ovim objektima, vršimo disperziju kapaciteta Igrišta, Vlasenica, Milići, gore se grade, Manjača isto tako, kao centar koji može da privuče pažnju”, izjavio je Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske.

Izgradnja institucija, objekata i infastrukture, za Nenada Stevandića, predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske, primjer je državotvornosti. Aktuelna vlast u Republici Srpskoj daje pečat vremenu u kojem živimo, kaže Stevandić. 

“Najvažnije je zaposliti ljude i imati objekte koji uspješno ekonomski posluju. Mi smo obavješteni da je ovaj objekat rasprodat tri mjeseca unaprijed, veliki broj ljudi će ostvariti svoje plate, veliki broj kooperanata će ostvariti plate svojim radnicima”, rekao je Stevandić.

Otvaranje novih kapciteta i novih radnih mjesta, posebno je značajno za stanovnike Pala i Istočnog Sarajeva. 

“Čestitke, zahvalnost predsjedniku Republike Srpske gospodinu Dodiku, Vladi Srpske, upravljaču, direktoru Ugostiteljskog servisa gospodinu Čaviću. na onome što je izgrađeno, što će biti izgrađeno i ne samo kad je u pitanju ovaj smještajni kapacitet, nego sve ono što je urađeno za stanovnike grada Istočno Sarajevo za cijelu ovu regiju”, izjavio je Ljubiša Ćosić, gradonačelnik Istočnog Sarajeva.

“Opština Pale je dobila mogućnost da zaposli nove radnike, da se razvija i da definitiivno ima veliku korist od svega ovoga što se dešava”, kaže Boško Jugović, načelnik opštine Pale.

Hotel "Rajska dolina" nalazi se u centru skijališta na Jahorini, na početku šestosjeda "Poljice". Raspolaže sa 38 soba. 

 “Od toga je 18 komfornih apartmana i 20 soba koje su urađene po najvećim standardima, koje smo mogli mi trenutno imati ovdje, od naših privatnih dobavljača. Sve je odavde, sve je domaće”, rekao Zoran Čavić, direktor Ugostiteljskog servisa Vlade Srpske.

Gradnju na prostoru hotela "Rajska dolina" započeo još kralj Aleksandar Karađorđević. 

U svoj istoriji bio je i sjedište Glavnog štaba Vojske Republike Srpske, a u njemu su održavane i sjednice Narodne skupštine Srpske.

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.