Nove cijene

Pojeftinilo gorivo u Srpskoj

  • Извор: АТВ
  • 08.05.2023. 19:17

Dizel i benzin do dvije i po marke. To su nove cijene goriva u Srpskoj.

Ista količina novca, ali napokon malo više u rezervoaru. Pedeset maraka je potrebno za dvadesetak litara. Pojefitinjenje se osjeti.

"Pojeftinilo je, istina i za sada je okej. Nadam se da će se još spustiti cijena”, kaže jedan Banjalučanin.

"Po novčaniku je onako...nije baš sjajno. Iskreno ne razumijem to kretanje goriva. Kako dizel pojeftinjuje, benzin poskupljuje”, kaže drugi Banjalučanin.

Šta znači sanjati zatvor?

Šta znači sanjati zatvor?

Zvanična potvrda iz Komore Srpske. Gorivo jeftinije od petnaest do dvadeset feninga. Dizel po litru do dvije marke i četrdeset i pet feninga, a benzin do dva i četredeset devet KM.  Sve zbog pada nafte na berzi po barelu. Tu je novi cjenovnik.  

"Trenutna cijena je sedamdeset i šest dolara. Ona je u protekle dvije sedmice pala za nekih šest dolara”, kaže portparol Privredne komore Srpske Dejan Rauš.

U narednom periodu može se očekivati prije stabilizacija, nego značajniji pad cijena nafte, kažu nadležni. A pored kontrole cijena, provjerava se i kvalitet, a on nije zadovoljavajući na mnogim pumpama. Za to će naftaši uplatiti 300 hiljada maraka kazni, i to za proteklih sedam mjeseci. 

Razrednik vukao dječaka za uši, on rekao da će pobiti cijeli razred - Interventna u školi

Razrednik vukao dječaka za uši, on rekao da će pobiti cijeli razred - Interventna u školi

"Uzeto je 1.124 uzorka od čega je nakon izvršenih analiza u 12 slučajeva utvrđeno da parametri nisu odgovarali propisanim parametrima kvaliteta. Po tom osnovu subjektima kontrole izdata su 24 prekršajna naloga”, rekla je portparol Inspektorata Republike Srpske Duška Nikolić. 

Znaju to i vozači, pa nekad dvaput razmisle gdje sipaju gorivo. Moderna vozila su i osjetljivija na loše derivate, pa se rizik ne isplati. 

Ako je za utjehu, samo jedan procenat ispitanih uzoraka odstupa od parametara, kako pojašnjavaju u Inspektoratu.  Zaključuju još da se stanje kvaliteta goriva u Srpskoj poboljšava te da samo loše gorivo nije uzrok namjere, nego loše rukovođenje transporta goriva iz rafinerija u cisterne i iz njih u skladišta.

Pratite nas i putem Vibera!

  • 12:15 Микродржава: Малта, документарни програм (Р)

    'Микродржава: Малта, документарни програм (Р)

  • 13:15 Аграр (Р)

    ''Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству, као и мноштво злата вриједних савјета, те приче о вриједним пољопривредницима, домаћинима, и плодовима њиховог рада

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.