Krk

Popularno ljetovalište u Hrvatskoj počinje da naplaćuje još jednu stavku

  • Извор: Агенције
  • 24.05.2023. 11:24

Komunalnoj kompaniji hrvatskog ostrva Krk "Vecla" omogućeno je uvođenje sistema naplate tuševa na javnim plažama, javlja "Novi list".

Odbornici Gradskog vijeća Grada Krka su na ovonedjeljnom zasjedanju razmatrali prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na Opšte uslove pružanja usluge korišćenja javnih tuševa na gradskim plažama.

Tom odlukom kompaniji "Vecla" omogućeno je uvođenje sistema naplate tuševa na javnim plažama, i to po cijeni od 20 centi za poluminutno korišćenje tuševa, prenosi pomenuti portal.


Idete na more u Hrvatsku ili Crnu Goru: Evo kakve vas cijene očekuju ove godine

Idete na more u Hrvatsku ili Crnu Goru: Evo kakve vas cijene očekuju ove godine

Kako je odbornicima rekao direktor "Vecle" Danko Milohnić sistemima naplate ovog ljeta biće obuhvaćeno šest tuševa na gradskim kupalištima.

Kao jedini i isključivi razlog vraćanja naplate on je naveo veliki skok u potrošnji vode, do kojeg je posljednjih godina došlo nakon što su zbog nemogućnosti fiskalizovanja njihovih dotadašnjih "žetonjera" do tad postavljeni uređaji za naplatu morali da budu stavljeni van funkcije.

"Tuševi će sad biti opremljeni uređajima kojima se svako njihovo korišćenje evidentira kod nadležnih institucija, a naplata nema finansijskih, odnosno profitnih motiva već isključivo želju da se smanji nepotrebno i nekontrolisano trošenje vode, a time i ugrožavanje životne sredine", rekao je Milohnić.

Тагови: