Одржан састанак

Пореска управа и Инспекторат Српске: Заједничким контролама против сиве економије

  • Извор: АТВ
  • 14.11.2023. 14:46

Пореска управа Републике Српске и Републичка управа за инспекцијске послове - Инспекторат Републике Српске ће и у наредном периоду наставити интензивну сарадњу и заједничке контроле пореских обвезника, са циљем сузбијања сиве економије у Српској.

Истакнуто је то на састанку који су данас у просторијама Пореске управе у Бањалуци одржали Горан Маричић, директор Пореске управе Српске и Милован Крчо, директор Инспектората Републике Српске, са својим сарадницима, те је досадашња сарадња ове двије институције оцијењена као добра. 

"Једна од кључних тема овог састанка било је вршење заједничких контрола, које су инспектори ове двије институције већ проводили у годинама иза нас, прије свега кроз реализацију заједничких акција. С тим у вези, на данашњем састанку је истакнуто да ће акценат у тим заједничким контролама и даље бити на откривању и санкционисању нерегистроване дјелатности, али и пореских обвезника који нису пријавили своје раднике, те на контролу издавања фискалних рачуна за прометовану робу на територији цјеле Републике Српске“, саопштено је из Пореске управе Српске.

Поред тога, са састанка је поручено да је потребно дати више простора превентивном дјеловању инспекција, јер како су рекли, циљ инспекцијских контрола Пореске управе и Инспектората Републике Српске није кажњавање, већ регистрација и легализација субјеката, односно увођење њиховог пословања у законске оквире, сузбијање нелојалне конкуренције, те повећање степена добровољног извршавања обавеза.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: