Bosanski Petrovac

Idu na odmor: Ugrožene desetine radnih mjesta u bh. firmi

  • Извор: Агенције
  • 31.07.2023. 11:45

U Bosanskom Petrovcu bez posla bi moglo da ostane 52 radnika.

Naime, federalni mediji prenijeli su informaciju da je iz Uprave "Alma Ras" radnicama saopšteno da iskoriste godišnje odmore.

Navodno, nakon toga bi mogli dobiti otpremninu čime bi njihov radni odnos s ovim preduzećem prestati.

Kako piše "source", načelnik Bosanskog Petrovca Mahmut Jukić nezvanično je potvrdio da je vijest tačna i da nastoji stupiti u kontakt sa direktorom firme.

Oglasili su se iz kompanije i poručili da se traži rješenje za nastalu situaciju, s obzirom da je zabilježen pad potražnje.

"Usljed pada potražnje, odnosno inflacije na glavnim tržištima, u zapadnoj Evropi gde Alma Ras najviše posluje, došlo je do neizvjesnosti opstanka pogona u Bosanskom Petrovcu, gdje radi 52 uposlenika.  Za sada, uposlenici iz ovog pogona u radnom odnosu ostaju do 1. septembra, a do tog perioda iskoristiće godišnji odmor", rekli su u kompaniji.

Kako navode iz kompanije "Alma Ras", tačnu informaciju o prekidu ili nastavku rada će imati do kraja avgusta. Ističu i da su čelni ljudi ove kompanije, trenutno, u kontaktu s poslovnim partnerima i da nastoje naći rješenje.


Njemačka olakšava dobijanje dvojnog državljanstva

Njemačka olakšava dobijanje dvojnog državljanstva

"Ukoliko dođe do zatvaranja, Alma Ras će ispoštovati sve zakonske obaveze prema radnicima i dobavljačima, bez izuzetka, obećavaju iz ove kompanije", poručuju iz ove kompanije i zaključuju:

"Perspektiva poslovanja 'Alma Ras' i saradnja s trenutnim partnerima je stabilna. Ostali proizvodni kapaciteti i djelatnosti kompanije nastavljaju s neometanim radom. Smatramo da je ova situacija privremena i da ćemo uspjeti ispregovarati s postojećim i potencijalnim kupcima povećanje obima posla".

Pogon "Alma Ras" u Bosanskom Petrovcu otvoren je 2016. godine u prostorijama nekadašnjeg "Noviteta".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: