Бањалука

Потписан Меморандум о сарадњи Српске и Бјелорусије у области пољопривреде

  • 08.05.2024. 11:56

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Саво Минић и министар индустрије Бјелорусије Александар Рогожник потписали су данас у Бањалуци Меморандум о сарадњи у области пољопривреде.

Меморандум се односи на подржавање увођења нових технологија у пољопривредној производњи, набавку нове пољопривредне механизације за шта ће Република Српска пољопривредницима пружити подршку у виду субвенције у износу до 60 одсто.

Меморандум је потписан на период од три године.

У делегацији Бјелорусије су и амбасадор Бјелорусије за БиХ Владимир Улахович, почасни конзули Бјелорусије у Србији и БиХ Драгољуб Швоња и Недељко Елек, као и представници бјелоруских фирми.


Драма на аеродрому: Авион морао да слети на труп - ВИДЕО

Драма на аеродрому: Авион морао да слети на труп - ВИДЕО

Делегација Републике Српске, предвођена предсједником Српске Милорадом Додиком, у фебруару је посјетила Бјелорусију гдје је договорена сарадња у више области, међу којима и у области пољопривреде.

Минић је тада посјетио Мински тракторски завод гдје је договорена посебна линија подстицајних средстава када је ријеч о тракторима, механизацији и технолошкој опреми, у износу од око пет милиона долара.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 Филм

    '' Филм

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)