Сјајне вијести за раднике

Позната фирма дигла плате: Минималац 2.000, просјечна зарада 4.300 КМ

  • Извор: Агенције
  • 22.01.2024. 11:37

Синдикати и менаџмент познате фирме постигли су договор о новим измјенама колективног уговора према којима ће радницима додатно расти плате.

Како кажу у фирми Кока-Кола ХБЦ Хрватска, потписан је нови колективни уговор који ће бити на снази до 31. маја 2025. године.

“Повећане су накнаде за годишњи одмор и топли оброк те божићница, што ће додатно допринијети даљњем развоју наше укључиве културе раста у чијему су центру запосленици оснажени за доношење одлука”, истичу у Кока-Коли.

Нови колективни уговор потписали су Иван Мајдак и Серђо Поповић у име Републичког синдиката радника, синдикални повјереник ППДИВ-а Санда Марелић и главни директор Кока-Коле ХБЦ Адриа Дора Стрезова – Николова.


Младић се окупао у Уни на -5: Храброст или лудост

Младић се окупао у Уни на -5: Храброст или лудост

Како сазнаје портал "Даница", минимална плата у Кока-коли од ове је године 1.000 евра (скоро 2.000 КМ). Просјечна нето плата свих запослених од лањског јуна је око 2200 евра (4.300 КМ). У Коца-коли је запослено око 460 људи.

Кључни менаџмент Коца-коле у Хрватској – директор и десет извршних директора – преклани је у просјеку зарађивао око 101.500 куна бруто мјесечно (око 13.500 евра). Директор Дора Стрезова-Николова је добивала осјетно више од просјека.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.