Podizanje kvaliteta proizvodnje

Rafinerija ulja Modriča modernizuje pogone, puštena u rad nova linija za proizvodnju plastične ambalaže

  • Извор: АТВ
  • 29.08.2022. 11:46

Rafinerija ulja Modriča pustila je u pogon novu liniju za proizvodnju plastične ambalaže što omogućava kvalitetnije, preciznije i brže pakovanje motornih ulja.

Navedena investicija predstavlja jedan od segmenata kontinuiranog procesa modernizacije koju kompanija provodi u cilju stalnog usavršavanja i podizanja nivoa kvaliteta proizvodnih procesa i finalnih proizvoda

"Mašina za proizvodnju plastične ambalaže  izrađuje boce od 0,5 l i 1,0 l i ima kapacitet od oko 400 boca na sat. Vrijednost ove savremene opreme za proizvodnju plastične ambalaže  je oko 385.000 eura. Oprema je smještena u proizvodnoj hali koja je namjenski rađena za ovaj pogon, čime smo zaokružili proizvodni proces. Ovo je za nas veliki iskorak jer našim kupcima možemo ponuditi dodatne pogodnosti te proizvodnju  i pakovanje pod drugim brendom u sistemu tzv private labeling, čime smo novom investicijom proširili paletu naših usluga", izjavio je Generalni direktor Rafinerije ulja Modriča, Kiril Tkačev

On je dodao da je  oprema instalirana  u novoizgrađenoj proizvodnoj hali u čiju izgradnju je uloženo  oko 100.000 eura. Uporedo sa uvođenjem savremene tehnološke linije za punjenje, izvršena je i dodatna edukacija radnika u cilju stručnog, efikasnog i bezbjednog procesa rada. 

Cilj ovog ulaganja je dodatni razvoj kapaciteta kao i smanjenje zavisnost od eksternih dobavljača kao i zaokruživanje tehnološkog procesa proizvodnje.

Ovo je samo jedan od koraka u okviru  procesu modernizacije u koji Rafinerija ulja Modriča svake godine ulaže određena sredstva, u ovoj godini planirana su ukupna ulaganja u novu opremu i nove projekte od preko 2 miliona KM. Prvi projekat je već realizovan riječ je o prelasku postrojenja rafinerije ulja Modriča na potpunu primjenu KPG gasa u procesu rada, čime smo pored ekoloških ostvarili i ekonomske efekte.

Тагови:
  • 10:00 Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

    'Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

  • 12:00 Васкршња прича

    '''Васкршња прича

  • 16:00 Васкршња посланица 2024.

    'Васкршња посланица 2024.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.