Показали документи

Расте производња гаса у Русији

  • Извор: Агенције
  • 04.10.2023. 08:32

Годишња производња течног природног гаса у Русији могла би да достигне 47,3 милиона тона у 2024. години, што је у складу са државним развојним програмом.

Како се наводи у званичним документима, производња горива ће сљедеће године порасти за 40 одсто, а очекује се да ће до краја 2023. године она достићи 33 милиона тона.

Како наводи руска статистичка агенција Росстат, производња ЛНГ-а се прошле године повећала за 8,1 одсто, па сада износи 32,5 милиона тона.

Између јануара и августа ове године, производња је пала за 5,3 одсто на 20,9 милиона тона.

Министар енергетике Русије Николај Шулгинов рекао је за РИА Новости да тренутна производња течног природног гаса није довољна да задовољи потребе за тим енергентом на свјетским тржиштима.

Замјеник предсједника владе Русије Александар Новак раније је најавио да ће Москва повећати производњу ЛНГ-а како би ублажила ефекте смањеног извоза гаса кроз гасоводе ка Европи.

Планови за развој ЛНГ-а захтијевају додатне ресурсе гаса за повећање производње за додатних 34 милиона тона годишње, са циљем достизања нивоа производње од најмање 100 милиона тона ЛНГ-а годишње до 2030. године, каже Новак.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: На ивици терена (Р)

    ''Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић и у новој сезони емисије 'На ивици терена' упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 13:30 Емисија: Енерго клуб (Р)

    ''Гдје на једном мјесту добити информације из енергетике, како глобалне, а тако и домаће?

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.