ATV

Zoran Tegeltija

“Riješiti problem finansiranja izgradnje auto-puta od Doboja do Vukosavlja”

 • Izvor: SRNA
 • 23.05.2023. 16:16

Ministar finansija i trezora u Savjetu ministara Zoran Tegeltija izjavio je da još nije poznato na koji način će biti riješeno finansiranje dionice auto-puta na koridoru "Pet ce" od Doboja do Vukosavlja.

Tegeltija je naveo da je ovaj koridor najvažniji infrastrukturni projekat u BiH, ali da neće imati nikakve efekte dok ne bude završena i njegova posljednja dionica.

On je naveo da dionica od Doboja do Vukosavlja, koja je duga 33 kilometra, a procijenjene vrijednosti 280 miliona evra, treba da se finansira kreditom Evropske investicione banke (EIB), ali i grant sredstvima EU.

Djevojčica (15) nožem izbola drugaricu i profesoricu, određen joj pritvor

Djevojčica (15) nožem izbola drugaricu i profesoricu, određen joj pritvor

Tegeltija je pojasnio da je ovaj projekat u trenutku kada su se odobravala grant sredstva bio najbolje pripremljen projekat u BiH, da je Evropska komisija odobrila grant sredstva, kao i da su nakon toga završene sve procedure, osim definisanja finansijskih uslova za raspisivanje tendera i izbor izvođača radova.

"Poslije toga su se otvorila politička pitanja, rasprave unutar EU u vezi sa drugim temama ničim uslovljene za ovaj projekat i on se trenutno ne implementira. Detalje projekta ne znam, ali znam da projekat vodi Evropska investiciona banka i da bi ona trebalo da bude nosilac grant sredstava", rekao je Tegeltija.

Novi detalji: Katolički sveštenik koji je zlostavljao 13 dječaka službovao i u Banjaluci

Novi detalji: Katolički sveštenik koji je zlostavljao 13 dječaka službovao i u Banjaluci

Prema njegovim riječima, Vukosavlje je mala opština u Republici Srpskoj, ali je i čvorište koje treba da poveže koridor "Pet ce" sa auto-putem koji Republika Srpska gradi od granice sa Srbijom do Vukosavlja, preko Brčko distrikta.

"Rade se dva projekta, jedan finansira Vlada Republike Srpske zajedno sa preduzećem `Autoputevi Republike Srpske` i u taj projekat nije uključena EU niti neka od banaka sa kojima radimo ove projekte. Mislim da se u ovom trenutku završavaju pregovori za izgradnju dionice od Vukosavlja do Brčkog", naveo je Tegeltija.

Balkanac snimio cijene u njemačkom marketu: Šokiraće vas koliko koštaju slatkiši

Balkanac snimio cijene u njemačkom marketu: Šokiraće vas koliko koštaju slatkiši

Šef Delegacije EU u BiH Johan Satler juče je potvrdio da je "došlo do zamrzavanja određenog novca". 

 • 07:00 Serija: Veličanstveni vijek: Kosem (R) (12+)

  Trideset sedam godina od smrti Sulejmana Veličanstvenog započinje zapanjujuća priča o vladarici Osmanskog Carstva Mahpeyker Kösem Sultan.

 • 08:00 Serija: Prevrtljivo srce (R)

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

 • 08:50 Centar dana (R)

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 10:15 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 10:30 Lovački saveti

  TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

 • 10:50 Teletrgovina

  Teletrgovina