Agencija za bezbjednost hrane BiH

Sa tržišta se povlače mljeveni badem drogerije "DM" i "jana nadandža"

  • Извор: СРНА
  • 10.09.2021. 13:28

Sa tržišta BiH povlače se "bio mljeveni badem" drogerije "DM" i "jana vitamin narandža hepi" zagrebačke "Jamnice", saopštila je Agencija za bezbjednost hrane BiH.

Agencija je danas obaviještena da je kompanija "DM drogeri markt" iz predostrožnosti sa tržišta povukla pakovanja od 200 grama "bio mljevenog badema" jer se ne može isključiti mogućnost prisustva povećanog nivoa aflatoksina u pojedinim pakovanjima.

Potrošači koji eventualno raspolažu navedenim proizvodom pozvani su da proizvod vrate u bilo koju trgovinu drogerije "DM", gdje će im biti obezbijeđena zamjena proizvoda ili vraćanje novca.

Na osnovu obavještenja preduzeća "Sarajevski kiseljak", Agencija informiše potrošače i o povlačenju soka "jana vitamin narandža hepi" od 1,5 litara proizvođača "Jamnica plus" iz Zagreba sa datumom proizvodnje 13. jula ove godine i rokom trajanja do 13. januara 2022, a koji je povučen sa tržišta zbog mogućeg prisustva etilen-oksida u voćnoj bazi koja je korištena u proizvodnji soka.

Sve raspoložive informacije o povučenim proizvodima Agencija za bezbjednost hrane BiH dostavila je na dalje postupanje inspekcijskim tijelima.


Тагови: