"Sjeverni tok dva" izložen bezbjednosnim rizicima

  • 01.04.2021. 18:35

Konzorcijum "Sjeverni tok dva AG" koji je zadužen za gradnju gasovoda upozorio je danas na bezbjednosne rizike sa kojim se projekat suočava od vojnih brodova i aviona.

Gasovod, čiji je cilj obilazak Ukrajine i udvostručenje kapaciteta podmorskog gasovoda "Sjeverni tok" iz Rusije ka NJemačkoj, u središtu je tenzija između Moskve i Vašingtona.

Zvaničnik iz konzorcijuma Andrej Minin rekao je da su brodovi projekta bili na meti "redovnih provokacija stranih civilnih i vojnih plovila".

Minin je naveo da je neidentifikovana podmornica 28. marta izronila na udaljenosti nešto većoj od kilometra od broda "Fortuna" koji postavlja cijevi.

On je napomenuo i nekoliko incidenata sa drugim brodovima, kao i da su više puta strani avioni letjeli nisko iznad plovila "Sjevernog toka dva", a je učestalo tokom marta.

Prema podacima konzorcijuma, gradnja gasovoda je 95 odsto završena i ostalo je još da se postavi oko 121 kilometar gasovoda.

Тагови:
  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм