"Sjeverni tok dva": Netržišne metode konkurencije

  • 15.02.2021. 08:18

Gasovod "Sjeverni tok dva" izgrađen uprkos remetilačkim koracima Vašingtona usmjerenim na ometanje ovih napora, rekao je zamjenik ruskog premijera Aleksandar Novak u intervjuu za televizijski kanal "Rusija 1".

"Evropske zemlje i evropske kompanije su zainteresovane za to. Sigurni smo da će biti izgrađen uprkos tim destruktivnim pristupima, koje smo vidjeli sa američke strane. SAD stalno odlažu implementaciju ovog projekta", rekao je Novak.

On je istakao da je "Sjeverni tok dva" u potpunosti u skladu sa evropskim zakonodavstvom.

"Ovdje postoji rivalstvo podstaknuto od američkih partnera, koji žele da snabdijevaju Evropu svojim tečnim prirodnim gasom, i u osnovi su to netržišne metode konkurencije. Govoreći o zakonodavstvu i zakonskim propisima, ovaj projekat je apsolutno u skladu sa zakonom i ispunjava sve zahtjeve evropskog zakonodavstva. Zbog toga su zemlje koje učestvuju u njemu apsolutno zainteresovane za ispunjenje ovog projekta", rekao je Novak, prenio je TASS.

On je rekao da ovaj gasovod neće "ležati beskorisno" kada bude završen jer su evropski partneri zainteresovani za njegovu primjenu.

"Mislim da takvi rizi ne postoje, jer su naši evropski partneri zainteresovani za to", rekao je on, odgovarajući na pitanje da li postoji mogućnost da Rusija neće moći da koristi gasovod zbog pritiska na taj projekat.

Тагови:
  • 12:15 Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)

    '''Путуј, пробај, заволи са Лазаром' откриће вам чари туризма и гастрономије широм Републике Српске и одвешће вас на позната, мање позната, па чак и сасвим непозната мјеста.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: На ивици терена (Р)

    ''Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић и у новој сезони емисије 'На ивици терена' упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 13:30 Емисија: Енерго клуб (Р)

    ''Гдје на једном мјесту добити информације из енергетике, како глобалне, а тако и домаће?

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина