Америчка банка

Скандал: Морган Стенли преварио ЕЦБ?

  • Извор: Агенције
  • 19.02.2024. 18:36

Америчка банка Морган Стенли је створила фиктивну позицију у Франкфурту са годишњом платом од 375.000 евра како би формално задовољила смјернице ЕЦБ.

Цијелу ствар је разоткрио Фајненшел тајмс (ФТ) позивајући се на анонимне изворе.

Наиме, послије Брегзита, европске власти препоручиле су међународним банкама да управљају својим европским операцијама не из Лондона, као што је био случај док је Велика Британија била у Европској унији, већ из земаља које су задржале чланство у ЕУ.

Неименовани банкар је недавно пред судом у Франкфурту свједочио да је у априлу 2021. године добио функцију у франкфуртској канцеларији банке као директор "трговинских операција кредитним инструментима" са годишњом платом од 375.000 евра. 

Виши менаџери су га у повјерењу обавијестили да то радно мјесто углавном постоји само на папиру и савјетовали му да "не помиње активно своју позицију" у јавном простору.

Име банке није откривено на судском рочишту, али ФТ преноси да је у питању Морган Стенли. Америчка банка је на суду оспорила поменуто свједочење, а Морган Стенли и Европска централна банка се за сада нису званично огласили поводом ове ситуације.

Пратите нас и путем Вибера

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.