56 милијарди долара више

Шта су то санкције: Русија зарадила готово 187 милијарди долара од продаје нафте, гаса и угља!

  • 11.03.2024. 16:19

Прошле године Русија је зарадила готово 187 милијарди долара од испорука нафте, гаса и угља пријатељским земљама, што је за 56 милијарди долара више од просјечне количине зараде од снабдијевања европских земаља прије него што су увеле антируске санкције, слиједи из прорачуна "РИА Новости".

Руска агенција је проучавала податке националних статистичких служби највећих купаца угљоводоника из Русије – Турске, Кине, Индије, Бразила, Индонезије, Малезије и ЕУ. 

Анализа је упоредила просјечну цијену залиха у периоду од 2019. до 2021. и за 2023. годину. Подаци за 2022. годину нису узети у обзир због неуобичајених промјена цијена увоза.

Смањење наруџбина из земаља ЕУ надокнађено је приходима од повећаног извоза у Турску, Кину, Индију, Бразил, Индонезију и Малезију.

Највећи купац руских енергената прошле године била је Кина, која је удвостручила своју потрошњу угља, гаса, нафте и нафтних деривата, преноси РТ Балкан.

Пратите нас и путем Вибера

  • 07:00 Свет пољопривреде (Р)

    Пољопривредна емисија дугогодишње традиције доноси провјерене информације знања и искуства која интересују сваког пољопривредника.

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина