U proteklom periodu

Stabilizovano poslovanje Agrokora u BiH

  • 28.08.2018. 13:45

Restrukturisanje kompanija iz sistema "Agrokora" u BiH u proteklom periodu uspješno je izvršeno, a prema ocjeni ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirka Šarovića, veoma je važno što je zaustavljen proces gubitka radnih mjesta, saopšteno je iz resornog ministarstva.

"Odliv radne snage limitiran je na maksimalno 10 odsto, a stanje sa izmirivanjem obaveza prema dobavljačima je zadovoljavajuće, posebno kada je u pitanju "Merkator". Ukupan prihod "Konzuma" u prošloj godini očekivano je bio manji za pet odsto", istakao je Šarović, koji je i zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara. 

Šarović i predsjednik Vlade Federacije BiH (FBiH) Fadil Novalić sastali su se danas u Sarajevu sa vanrednim povjerenikom za "Agrokor" Fabrisom Peruškom i njegovim saradnicima radi razmatranja trenutnog stanja u sistemu "Agrokora". 

Povjerenik "Agrokora" informisao je prisutne da se uspješno sprovodi nagodba u vezi sa preuzimanjem "Agrokora" od povjerilaca, te da se potpuna implementacija preuzimanja očekuje nakon rješavanja dostavljenih žalbenih zahtjeva Vrhovnom trgovačkom sudu do kraja 2018. godine. 

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić rekao je da se cijeli sistem poslovanja kompanija iz BiH u sistemu "Agrokor" stabilizovao i naglasio da je "najgore vrijeme" prošlo. 

Buduće poslovanje "Agrokora" biće zasnovano na tri stuba: trgovini, prehrambenoj industriji i poljoprivredi, a fokus je na jačanju tržišnog udjela i rezultatima poslovanja, što je posebno značajno ako se zna da su kompanije u okviru "Agrokora", sa 6,5 milijardi evra godišnjeg prometa i 50 hiljada zaposlenih u zemljama regiona, značajan faktor tržišne stabilnosti i razvoja ukupne ekonomije, navodi se u saopštenju.
 

  • 23:50 Васкршња посланица и Пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

    ' Васкршња посланица и пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

  • 02:00 Ноћни програм

    Ноћни програм