Министар трговине и туризма Републике Српске

Шулић: Први корак брендирања балканског туризма направљен у Српској

  • Извор: СРНА
  • 05.10.2023. 11:32

Министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић изјавио је да је важно брендирање свих туристичких дестинација на западном Балкану и нагласио да му је драго да је први корак у тој сарадњи учињен данас у Републици Српској и Требињу гд‌је је отворена регионална конференција о туризму под називом "Чек ин".

Шулић је рекао да регионална конференција о туризму има за циљ додатно умрежавање туристичких радника у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/, али и са колегама у региону.

"Три специфичне предности Републике Српске су - добри домаћини, одлична гастрономска понуда и нетакнута природа. Када год су гости долазили у Требиње имали су три од три", нагласио је Шулић, отварајући дводневну конференцију која окупља више од 300 учесника из земаља окружења из различитих сегмената ове области.

Шулић је истакао да му драго да се скуп одржава у Требињу које је туристички бисер не само Републике Српске већ и цијелог Балкана, те захвалио градоначелнику Мирку Ћурићу што је овај град увијек добар домаћин.

"Ова конференција за циљ има додатно умрежавање туристичких радника у Републици Српској и ФБиХ, али и са колегама из Србије, Сјеверне Македоније који су присутни", истакао је Шулић и додао да ће успостављање бољих саобраћајних везе између Сарајева и Скопља сигурно допринијети већем броју туриста из БиХ у Сјеверну Македонији и обрнуто.

Он је захвалио и Србији која је увијек била неприкосновен партнер Републике Српске. "Повезивање туристичких ваучера који су у плану понуде влада Републике Српске и Србије показује да су специјалне и паралелне везе нешто што требамо његовати и градити", рекао је Шулић.

Он је истакао да све више гостију долази у Републику Српску и регион, те да је важно да се туристима из прекоокеанских земаља и Далеког истока понуди оно што може свака од земаља у западном Балкану, што се може постићи сарадњом.

"Драго ми је да је да први корак у тој сарадњи радимо овд‌је - у Републици Српској у Требињу", нагласио је Шулић и навео да се већ сад може рећи да ће се овакви скупови одржавати сваке године, на крају љетње сезоне како би се сумирали утисци и резултати, те припремало за зимску сезону.

Он је изразио задовољство због присуства ресорног министра из ФБиХ, додавши да се интезивно ради на промоцији Републике Српске и ФБиХ у заједничкој понуди.

Шулић је рекао да му је драго што ће се у ова два дана разговарати о свим важним темама из области туризма.

Конференција "Чек ин" која је данас почела у Требињу ће угостити више од 300 учесника и говорника из различитих сегмената туризма. Током два конференцијска дана, на десет панела и предавања публику очекују динамичне размјене искустава, анализа законодавства и подстицај за побољшање комуникације унутар ове виталне индустрије.

Министарство трговине и туризма Републике Српске је коорганизатор конференције, док је организатор маркетиншка агенције МАНИА.

Важност конференције и резултата које ће направити за ову индустрију су препознали и партнери са чијом подршком се реализује, а то су предсједник Републике Српске Милорад Додик, као генерални покровитељ конференције, Влада Републике Српске, Министарство трговине и туризма Српске и град Требиње.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска