Министар трговине и туризма

Шулић: Српска посебно отворена за кинеске инвеститоре

  • Извор: АТВ
  • 08.11.2023. 11:45

Министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић рекао је данас да је Српска отворена за све инвестиције, а посебно када је ријеч о инвеститорима из Кине.

Шулић, који је данас разговарао са представницима кинеског града Ханинг, истакао је да је потребно на свим нивоима додатно развијати сарадњу Републике Српске и Кине, чије су темеље ударили предсједници Српске Милорад Додик и Кине Си Ђинпинг.

"Данас ће представници наших компанија имати прилику да разговарају са представницима града и пословне заједнице Ханинга и изузетна ми је част што сам имао прилику да у име делегације Републике Српске поздравим наше пријатеље из града Ханинг", написао је Шулић на Инстаграму.

У Бањалуци исплаћена плата од скоро милион марака

У Бањалуци исплаћена плата од скоро милион марака

Шулић је у делегацији Републике Српске која борави у вишедневној посјети Кини поводом Међународног сајма за увоз и извоз у Шангају, који је окупио више од 500 кинеских званичника и привредника.

Делегација Српске ће се током посјети у Кини састати са представницима кинеских компанија из области медицине и биомедицине, те управљања отпадним водама, а планиране су и посјете финансијским и трговинским центрима гдје ће бити представљено пословање и могућност инвестирања у Републику Српску.

Пратите нас и путем Вибера