Бањалука

Шулић: Влада опредијељена за наставак пројекта туристичких ваучера

  • Извор: СРНА
  • 13.12.2023. 17:04

Министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић рекао је да је Влада Српске опредијељена за наставак пројекта туристичких ваучера који ће донијети нови раст туризма и повећање броја запослених у овој грани привреде.

"То је предвиђено Законом о туризму, а Влада и предсједник Српске Милорад Додик желе да та мјера остане и да у складу са могућностима додатно помогнемо наш туристички сектор", рекао је Шулић новинарима у Бањалуци, гдје је о наставку пројекта ваучера разговарао са представницима привредних субјеката из туризма и угоститељства.

Шулић је нагласио да је ове године регистрован раст броја ноћења туриста у Српској у односу на 2022. годину, која је била најбоља од када се евидентирају ти подаци, те нагласио да то говори да је опорављен туристички сектор.

"Влада Српске је током пандемије вируса корона била најактивнија у региону када је ријеч о очувању радних мјеста у угоститељству, неколико мјесеци им је исплаћивала плате, а покренули смо и пројекат ваучера који је сачувао радна мјеста у угоститељству и хотелијерству", рекао је Шулић.


Појавио се нови снимак туче навијача Звезде и Ситија

Појавио се нови снимак туче навијача Звезде и Ситија

Предсједник Подручне привредне коморе Бањалука Горан Рачић рекао је да у претходном периоду Влада Српске издвојила пет милиона КМ за пројекат исплате ваучера грађанима Републике Српске за субвенционисано кориштење угоститељских услуга.

Он је истакао да су захваљујући тој мјери сачувани у највећем дијелу хотелски капацитети у Српској, али да у буџету Српске нису планирана средства за те намјене у 2024. години.

Рачић је рекао да су угоститељи и хотелијери предложили да се то планира у ребалансу буџета Српске.

Директор хотела "Дамис" са Пала Божана Савић оцијенила је да су захваљујући пројекту ваучера мали хотелијери опстали на тржишту и задржали сва радна мјеста.

Она је додала да би наставак пројекта издавања ваучера омогућио унапређење туризма у Српској, која има шта да понуди гостима.

Пратите нас и путем Вибера