Електроприведа Републике Српске

Шупић за АТВ: Просјечна плата у ЕРС 1.600 марака - изнад републичког просјека

  • Извор: АТВ
  • 06.11.2023. 07:46

Благоје Шупић, директор дирекције за финасијске послове у Електроприведи Републике Српске, рекао је за АТВ јутро да је просјечна плата у овом предузећу за период јануар – август 2023. 1.617 КМ

Сва предузећа у оквиру система ЕРС-а имају јединствени колективни уговор, међутим, плате су различите и по неколико стотина марака, каже он. Највећа плата је у ХЕ Бочац и износи 1.785 КМ а најнижа у Електродистрибуцији Пале – 1.355 КМ.

„Када поредимо овај просјек на нивоу холдинга, просјечне плате су 28 одсто веће од просјека на нивоу Републике Српске. У складу са полугодишњим консолидованим обрачуном, који смо  направили, расходи по основу бруто плата и осталих личних примања за пола године су 169 милиона КМ или 39,6 одсто у односу на укупне трошкове система. На мјесечном нивоу то је око  28 милиона марака“,  изјавио је Шупић за АТВ.

Рекао је да Колективни уговор ЕРС-а једини у Републици Српској има ту повољност за радника да је основна плата увећена за 30 одсто, тако да је основна плата у Српској 700 КМ, а она за Електропривреду износи 910 КМ.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    ''''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.