Sarajevo

Tegeltija sa delegacijom MMF-a: Očekuje se blagi pad inflacije

  • Извор: Агенције
  • 16.05.2023. 15:22

Ministar finansija i trezora u Savjetu ministara Zoran Tegeltija istakao je na sastanku sa šefom Misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Alin Ijanku da su vlasti u BiH preduzimale mjere, svako u svojoj oblasti, i u skladu sa nadležnostima, te se prema procjenama očekuje blagi pad inflacije.

Oni su se tokom razgovora osvrnuli na finansijsku situaciju u BiH, ali i u svijetu, jer su osnovni ekonomski parametri pokazali da su se negativni efekti krize odrazila na razne oblasti, te se saglasili da je neophodno nastaviti započete reforme koje bi bile prilagođene novoj ekonomskoj situaciji, saopšteno je iz Ministarstva finansija i trezora u Savjetu ministara.

Prema posljednjim procjenama MMF-a, inflacija se smiruje, ali je neophodno sprovoditi mjere da se stanje stabilizuje.

Ijanku je sa saradnicima u posjeti BiH od 10. maja, a takom ove posjete Misije MMF-a predstavljen je i novi rezidentni predstavnik MMF-a u BiH Andreas Tudik koji će od avgusta zamijeniti Endrjua DŽuela na ovoj poziciji.

Tegeltija, koji je i zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara, poželio je uspješan rad novom rezidentnom predstavniku MMF-a u BiH, te naglasio da očekuje dobru saradnju sa ovom finansijskom institucijom u narednom periodu, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas i putem Vibera

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

    '' 'Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

  • 13:10 Емисија: Досије (Р)

    Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина