Neće biti pobjednika

Trgovinski rat širom svijeta

  • 19.11.2018. 11:33

Trgovinski rat se već rasplamsao i donosi određenu korist svojim pokretačima, ali na kraju neće biti pobjednika, izjavio je danas ruski premijer Dmitrij Medvedev.

"Već se vodi trgovinski rat. On je u toku. Svi dokazi ukazuju da ovaj rat u opštem smislu donosi određenu korist pojedinim državama, koje pokušavaju da nametnu svoj kurs", rekao je Medvedev novinarima u Hanoju. 

On je dodao da ova vrsta rata "donosi troškove za čitavu globalnu trgovinu", prenio je TASS. 

"Svakako, na kraju neće biti pobjednika, kao u svakom ratu ove vrste", napomenuo je ruski premijer i dodao da negativne posljedice trpe međunarodni ekonomski odnosi i trgovina. 

Medvedev je ocijenio da se uvođenjem carina može donekle pružiti podrška domaćem tržištu, ali da će se to vremenom vratiti u obliku druge vrste problema sa kojima se suočava poslovni svijet. 

On je napomenuo da se Rusija zalaže za otvorenu, slobodnu trgovinu i principe multilateralnih odnosa u trgovini i da podržava utvrđivanje ovih principa "na moderniji način". 

Medvedev je rekao da ovakav stav podržavaju mnogi, uključujući Kinu, Vijetnam i evropske države.

  • 20:45 АТВ интервју

    ''АТВ интервју

  • 21:15 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 22:00 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:30 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:45 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:30 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.