Генерални директор компаније м:тел

Триван: Успјех Телеком Србија групе резултат пословања у читавој регији западног Балкана

  • Извор: ПР
  • 15.05.2024. 16:57

За државу Србију и Телеком Србија групу као најпрофитабилније показало се инвестирање у земље западног Балкана. Потврда за то је компанија м:тел, до данас највећа инострана инвестиција Србије, која својим пословним резултатима стоји раме уз раме са водећим европским телеком оператерима.

Инвестирање у регион, осим што је политички разумно, и економски је исплативо - оцјена је генералне директорке компаније м:тел Јелене Триван у оквиру панел-дискусије "Један регион, једно тржиште“ овогодишњег Јахорина економског форума на којем су говорили и министар спољне трговине и економских односа БиХ Сташа Кошарац и привредници из земаља регије.

Говорећи о позитивним примјерима регионалне интеграције, Триван је нагласила како сви привредни сектори треба да се воде примјером успјешне телекомуникационе интеграције регије, која се догодила укидањем роминга у земљама западног Балкана.

"Дио сам телекомуникационе групе која послује и у Европској унији и на подручју западног Балкана. Један од разлога за успјех наше групације је чињеница да послујемо на заједничком тржишту, без телекомуникационих баријера и да допиремо до корисника на тржишту до којих други не могу. Као такви смо конкурентнији и на европском тржишту, с обзиром да у њему живи и велики број наших људи који ће радије узети услуге једне такве групације и моћи без баријера да живе и раде у Европи и на западном Балкану“, рекла је Триван и нагласила да је сарадња економски императив свих земаља регије које су међусобно, уз Европску унију, главни спољнотрговински партнери.

Генерални покровитељ овогодишњег Јахорина економског форума је компанија м:тел.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: