Miroslav Bojić

U Laktaše stiže investicija od 40 miliona evra

  • Извор: АТВ
  • 24.07.2023. 17:11

Gradonačelnik Laktaša Miroslav Bojić potpisao je ugovor o prenosu prava svojine sa kompanijom "PMP Industries" s.p.a, koja je svjetski lider u proizvodnji komponenti za drobilice kamena, pumpe za beton i drugih mašina.

Vrijednost investicije u Laktašima je 40 miliona evra, dok će 30 miliona evra biti uloženo u njihove pogone u Italiji, a 10 miliona evra u njihov pogon u Kini, rekao je Bojijć.

"U završnoj fazi je i procedura dobijanja građevinske dozvole čime postajemo Grad sa najviše privrednih investicija u Republici Srpskoj i BiH uzimajući u obzir domaće i inostrane privrednike", kaže gradonačelnik Laktaša.

Ova kompanija, koja u matičnoj firmi u Kozeanu zapošljava oko 800 radnika, ima proizvodne pogone i u Indiji i Maleziji, dok su u Brazilu i SAD smješteni njihovi centri za podršku.

Kompanija "PMP Industries“ kao društveno odgovorna razvila je program za zapošljavanje osoba sa invaliditetom, a pomaže i mnoge projekte za djecu i mlade gdje god posluje.

"Ambijent koji smo stvorili sa nekoliko Skupštinskih odluka i sa mjerama koje kreira Vlada Republike Srpske privukli smo investitore i utičemo značajno na povećanje prihoda od indirektnih poreza u Republički budžet čime se realizuju mnogi kapitalni projekti u Republici Srpskoj", zaključio je Bojić.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм